• Jarenlange ervaring
  • Gecertificeerde monteurs
  • Zeer flexibel
  • Altijd oplossingsgericht

Over ons

Hoe het allemaal begon

In April 2008 is Niels Booij als zelfstandig allround monteur Booij Machinetechniek gestart om klanten te bedienen in de vorm van Technische Dienstverlening. Het actieve ondernemerschap groeide al snel uit. Het pakket werd uitgebreid met o.a. machine modificaties en spare-parts.

Drie jaar later, in 2011, groeide de onderneming naar drie man en verhuisde Booij van de thuisgarage naar het eerste bedrijfspand. Vanuit hier werd er meer groei bewerkstelligd en ontstonden meer mogelijkheden voor bestaande en nieuwe klanten. In 2016 werd Booij Machinetechniek te groot in omzet en personeel en ging het bedrijf verder als Booij Machinetechniek B.V.

Een nieuwe verhuizing volgde. In 2013 verhuisde Booij Machinetechniek naar de Zwettestraat 29-03. Sindsdien is de verspanende werkplaats uitgebreid om de spare-parts en slijtageonderdelen nog sneller en ad-hoc te kunnen vervaardigen. Ondertussen kwamen er 5 nieuwe collega’s bij op kantoor en in de service. Ook het wagenpark werd uitgebreid.

Uitbreiding in personeel en wagenpark

Door expansie in de werkzaamheden en wederom personele groei was er opnieuw meer ruimte nodig. In 2015 stond dan ook de volgende verhuizing op de agenda, wederom aan de Zwettestraat. Inmiddels was het serviceteam en wagenpark uitgegroeid naar ongeveer 12 monteurs. Niels Booij nam vanaf dit moment langzaamaan afscheid van het actief meesleutelen in de praktijk.

In 2017 groeide het personele bestand naar 20 collega’s. Het pakket met diensten, onderdelen en machines werd nog verder uitgebreid. Eind 2017 vertrokken de buren op de Zwettestraat 29-06. Booij Machinetechniek kon hierdoor de bedrijfsruimte wederom uitbreiden, van 450 m2 naar maar liefst 1250m2. Van 2019 tot en met heden bestaat het team uit zo’n 25 mannen en vrouwen en hebben wij altijd ruimte voor nieuwe, kundige collega’s.

In 2024 is Booij Machinetechniek verhuisd naar een betoverende nieuwe locatie (Edisonstraat 24, 8912 AW Leeuwarden.), waarmee een nieuw hoofdstuk wordt ingeluid. Te midden van deze inspirerende omgeving ontvouwen zich grenzeloze mogelijkheden, en daarmee breiden we niet alleen onze fysieke ruimte uit, maar ook de horizon van onze dienstverlening. Deze verhuizing markeert een keerpunt in ons streven naar innovatie, waarbij we met enthousiasme nieuwe wegen inslaan en onze klanten een nog verfijndere service-ervaring bieden.

Klanten van het eerste uur

Het pakket van Booij Machinetechniek is inmiddels uitgebreid met een partnerschap voor Marmak Automatic Packaging Machinery LTD. Marmak vervaardigt verticale verpakkingsmachines en multihead wegers. Tevens is Booij Machinetechniek fabrikant en merkhouder van Butcher Power industriële vleesvermalsers.

Los van de eerder genoemde groei, is eind 2019 Niels Booij gestart met Booij Belting BV. Met deze expertise is het leverpakket voor bestaande en nieuwe klanten nog breder en completer geworden.

Vanaf de eerste dag heeft Booij Machinetechniek zich altijd ingezet voor een langetermijnrelaties met klanten. Altijd met het oog op ontzorgen en een machinepark in optima forma.

Vol trots bedienen wij dan ook nog steeds de klanten van het eerste uur!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

(058) 843 0095 info@booijmachinetechniek.nl

Onze monteurs zijn getraind en/of werken conform de volgende richtlijnen: